Fleet Management Buyer’s Guide
GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van...
Lees meerUw assets – uw bedrijfsmiddelen en apparaten – zijn de ruggengraat van uw bedrijf. En als u productief en efficiënt wilt werken en uw kosten binnen de perken wilt houden, is het cruciaal dat u per asset specifieke cijfers kunt bijhouden. Of u nu beter inzicht wilt krijgen in uw apparatuur in het algemeen, wilt zorgen dat uw bedrijfsmiddelen beter benut worden of uw onderhoudsplanningen wilt verbeteren, een geïntegreerd asset tracking-systeem via GPS levert u data – en beveiliging – op.
Tracking-hardware is klein en is snel en eenvoudig te installeren. Vervolgens kunt u uw bedrijfsmiddelen eenvoudig monitoren en volgen via een laptop of een 'smart' apparaat. Dat brengt een groot aantal potentiële voordelen met zich mee voor ieder bedrijf. Hieronder nemen we de belangrijkste onder de loep.
Bedrijven hebben tientallen, honderden of soms wel duizenden elektrische en niet-elektrische bedrijfsmiddelen (zoals aanhangers) in diverse uitvoeringen en modellen, afkomstig van allerlei fabrikanten. Veel daarvan zijn misschien al uitgerust met een telematicasysteem dat is geïnstalleerd door de OEM, maar oudere of niet-elektrische bedrijfsmiddelen hebben zo'n systeem vaak niet. De diverse telematicasystemen werken ook allemaal los van elkaar. Dat betekent dat gebruikers of managers verschillende bronnen moeten raadplegen om de benodigde data op te vragen.
Als uw bedrijf één gecentraliseerd systeem heeft voor GPS-tracking dat te integreren is met bestaande systemen, kunt u alle data vanuit uw elektrische en niet-elektrische bedrijfsmiddelen (waaronder trailers) samenvoegen op één plek. Ongeacht uitvoering, model of fabrikant. Daarnaast zorgt u voor een complete zichtbaarheid van al uw bedrijfsmiddelen: de locatie, de huidige status en de gebruiksgeschiedenis. Allemaal op één dashboard op het web, waarop u snel kunt zoeken en kunt filteren op tags.
Als u een centrale bron heeft voor al uw gegevens, kunt u zinvollere dingen doen met data en kunt u de bezettingsgraad van uw bedrijfsmiddelen verbeteren. Als u toegang heeft tot bezettingsrapportages, kunt u bijvoorbeeld kijken welke soorten apparatuur er op de diverse locaties worden gebruikt, en wanneer en hoe vaak ze worden gebruikt. Gewapend met deze informatie kunt u vervolgens beter geïnformeerde besluiten nemen over het verhuren of verkopen van een bedrijfsmiddel, of kunt u besluiten dat onderbezette assets op de ene locatie beter ergens anders kunnen worden ingezet.
Op vergelijkbare wijze kunt u bezettingsrapportages ook gebruiken om te bepalen welke assets onderpresteren. U kunt namelijk precies zien hoe vaak en hoe lang een asset op een bepaalde dag of gedurende een bepaalde tijd actief is geweest. Deze gegevens kunt u vervolgens vergelijken met de daadwerkelijke voortgang van het werk. Zo kunt u bepalen of er verschillen zijn en waar er niet efficiënt wordt gewerkt.
Met asset tracking-systemen kunt u de nauwkeurigheid en de efficiëntie van het onderhoud aan uw bedrijfsmiddelen verbeteren. Hiervoor heeft u de beschikking over rapportages over de mechanische gezondheid en de status van bedrijfsmiddelen, die zijn gebaseerd op gebruikscijfers (bijvoorbeeld motoruren) die nagenoeg in realtime worden opgesteld. Geverifieerde, papierloze inspecties helpen om bedrijfsmiddelen in optimale conditie te houden, en dat kan weer zorgen voor meer veiligheid op het werk, productievere apparaten en een betere efficiëntie in het algemeen.
Als u elektrische apparaten heeft die preventief onderhoud of regelmatige herstelwerkzaamheden nodig hebben, heeft u met een geconsolideerd asset tracking-systeem een compleet overzicht van alle onderhoudsmeldingen, ongeacht de fabrikant. Ook krijgt u een melding als er onderdelen vervangen moeten worden. Dit kan uiteindelijk kostbare uitval helpen voorkomen.
Aanschafkosten voor bedrijfsmiddelen zijn vaak aanzienlijk en er is een zeer reëel risico op diefstal. Bedrijven die apparatuur huren of in eigendom hebben, willen deze bedrijfsmiddelen dan ook vaak ten koste van alles beschermen. Met een GPS-volgsysteem kunnen managers meldingen krijgen wanneer een bedrijfsmiddel in gebruik is (ingeschakeld is en werk verricht) in een periode waarin dat niet mag, of wanneer een bedrijfsmiddel buiten werktijd zonder toestemming wordt verplaatst of versleept.
Daarnaast kunnen bedrijven via geofencing een virtueel hek neerzetten. Als er iemand buiten dat virtuele hek komt, wordt er meteen een melding gegeven. Zodoende is het met volgsystemen mogelijk om bedrijfsmiddelen sneller terug te vinden wanneer ze gestolen worden. Ook worden ze beter controleerbaar.
Met de juiste GPS-volgsystemen voor uw bedrijfsmiddelen kan uw bedrijf efficiënter werken.
Verizon Connect heeft uitgebreide ervaring met het helpen van bedrijven in allerlei branches. Wij zorgen voor meer productiviteit en veiligheid, zowel op werkterreinen als op de weg. Met ons asset tracking-systeem kunnen bedrijven zware apparatuur monitoren, de bezetting van hun bedrijfsmiddelen verbeteren en het risico op diefstal en ongeautoriseerd gebruik verkleinen.
Tags: Productiviteit & Efficiëntie, Voertuigbeveiliging, Omzet & ROI
Ontdek hoe ons platform u de zichtbaarheid geeft die u nodig hebt om meer gedaan te krijgen.
GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van...
Lees meerTachograafdata moeten prioriteit hebben – dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Het niet nauwkeurig vastleggen van essentiële...
Lees meerMet de jaarwisseling zijn we ook weer een stap dichter bij het jaar 2021 gekomen: het jaar waarin de uitstoot van het...
Lees meerStationair draaien zorgt voor een hoge kostenpost bij bedrijven. Verminder stationair draaien met Verizon Connect
Lees meer